Programok


Nyári projekthetek változatos témákban:

1. Az én farmom, gazdatábor

A gazdatábor – távol a világ zajától a Kerekerdő farmon. Tevékenységek: háziállatok gondozása, takarmány előkészítés, gazdasági épület karbantartás, konyha, dísz és gyümölcsöskert művelés. Célunk, hogy megismertessük a gyermekeket a hagyományos vidéki élet feladataival, örömeivel és nehézségeivel. Beépítünk környezet- és természetismereti programokat. Kísérletet teszünk az ökológiailag felelősségteljes, globális gondolkodásmód kialakítására. Mindezeket olyan közegben, ahol az egyéni tapasztalás, a rácsodálkozás a legfontosabb tanító erő, a pedagógus pedig maga a Természet.

2. Népművészet, népi játékok tábora:

A művészet, a zene személyiség és lélekformáló szerepére építve töltjük el ezt a hetet szakképzett népi játék és táncoktató vezetésével. Egyszerű, fából készült hagyományőrző játékkert kínál ez idő alatt önfeledt szórakozást, kikapcsolódást a táncban megfáradt gyermekek számára.

3. Csupa-csuda drámajáték tábor:

A gyermek lételeme a játék. Mindent ezen keresztül tapasztal és ért meg. A környezetében látott szerepeket, cselekvéseket, tevékenységeket leutánozza, a játék részévé teszi, vagy képzeletével, fantáziájával kipótolja a hiányos dolgokat. Ezzel belehelyezi magát egy szerepbe, szituációba, miközben legyőzi a benne lévő feszültséget. A hét minden napján új szerepeket, újfajta játékokat tartogatunk a gyermekek számára.

4. Kincskereső sárkánytábor:

Ismeretterjesztő és fantáziatábor izgő-mozgó gyerekeknek: Az ősi történeteket újraélni a XXI. században lehetetlen. Mi a lehetetlennel próbálkozunk. Nap mint nap újabb, egyre nehezebb kihívásoknak kell megfelelni a résztvevőknek, hogy célt érjenek, legyőzzék a sárkányt. Közben önfegyelmet, együttérzést, sportszerűséget tanulnak a kölcsönös tisztelet jegyében. Ez átjáró lehet a múlt, jelen és jövő között.

5. Kerekerdő Olimpiai játékok

A környezettudatos élet, a korszerű táplálkozás és a sport jótékony hatásait ismerhetik meg közvetlenül a gyermekek a projekt öt napja alatt. Kipróbálhatják ügyességüket, teherbírásukat, találékonyságukat a helyi olimpiai sportágakban.

6. Közlekedj okosan III:

Közlekedési gyakorlatok, játékok tábora: A biztonságos közlekedés életünk egyik legfontosabb feladata. Erre segít felkészíteni játékos formában, bemutatókkal, gyakorlati feladatokkal a program. Minden résztvevőnek személyesen vizsgázni kell a játékjogosítványért.

7. Túra-kúra:

Félnapos hátizsákos gyalogtúrák a közelben. Nyomkeresés és egyéb kalamajkák várják az út során a gyerekeket. A kis felfedezők útvonalkártyát visznek, melyekbe pecséteket gyűjtenek a teljesített táv és a megoldott feladatok arányában.

Szülőkkel, érdeklődőkkel együtt megrendezésre kerülő hagyományos programjaink:

Táncház Hagyományőrző játékkert
Márton napi libamulatság Farsang
Húsvéti késuülődés
Anyák napja Mikulás váró
Belépés szülőknek

Név:
Jelszó:
Regisztráció
Élményszerző tréningek
 1. Babáknak-bölcsiseknek

  Örökmozgó: kisgyermekek mondókás- fejlesztő, szenzomotoros tornája anyukákkal.


 1. Óvodás korúaknak

  Okosító szenzomotoros torna, iskolai készségek megalapozása: többcsatornás figyelem, emlékezet, keresztmozgások, téri orientáció fejlesztésével. Előzetes időpont egyeztetés szükséges.

 1. Iskolásoknak-iskolába készülőknek

  TSMT-II 7-11 éveseknek organikus eredetű tanulási nehézségek kezelésére Előzetes időpont egyeztetés szükséges.

Jelentkezés: 06-30/353-9536

Nyári programok 2018
 1. Közlekedj okosan:
  06. 18-22.

  Vendég:  Rendőrség
  Külső helyszín: Tűzoltóság
 1. Bábeli zűrzavar:
  06. 25-29.  


 1. Népi játékok, hagyományok,kismesterségek hete:
  07. 02-06.

  Vendég: néptánc oktató
 1. Kerekerdő Olimpiai játékok 2018 évi fordulója:
  07. 09-13.

  Külső helyszín: Sportpálya
 1.  Sárkánykalandok a világűrben:
  07.16-20.

  Külső helyszín: Planetárium
 1. Túra-kúra:
  07. 23-27.

  Külső helyszín: Arborétum
 1. Tudorka:

Részletes leírás

Kerekerdő tehetséggondozó műhely

Kerekerdő tehetséggondozó műhely

Bővebb információkért kattintson a képre!

Állásajánlat

Kreatív, lendületes, mosolygós kisgyermek és csecsemőgondozót valamint csana vezetőt keresünk.

Fényképes önéletrajzot várunk az alábbi e-mail címre:

bolcsodekerekerdo@gmail.hu